04-07-06

Less is more

Ik heb -merk ik- de gewoonte om nogal lange epistels te bloggen. Waar ik me dan zélf aan erger. Die ik nooitvanzeleven zou lezen.

Dus probeer ik mij te beperken, zoals dat heet. Zoals gisteren. Luchtig en kort. Niet teveel inspanning. Daarvoor is het veel te warm.

Het is sterker dan mezelf omdt ik de dingen die ik vertel in het juiste perspectief te willen zetten, te kaderen, de dingen echt duidelijk te stellen, misverstanden uitsluiten. Omdat ik in het dagelijks leven geregeld merk dat mijn gedachtensprongen voor de argeloze medemens niet zo evident zijn . In 't echt ga ik dan doorgaans ook vlugger spreken. Dan krijg je het effect dat je in even veel/weinig tijd veel meer woorden produceert. Wat ook weer mijn verstaanbaarheid niet ten goede komt . Ik hoor mijzelf dan zagen als ik te lang moet uitleggen om mij verstaanbaar te maken. Wat subjectief is natuurlijk, maja.
Bij het schrijven, wordt het allemaal ellenlang. Al tijp ik snel, geen kat die de moeite doet om het te lezen en gelijk hebben ze ook  ! Ik doe hier geregeld aan zelfcensuur, korter graag ! En dan nog is het langer dan ik zou willen. Hebben jullie dat nu ook ?

Kort maar krachtig. Less is more. Of toch niet ?

12:39 Gepost door Wilde Bloem | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

ik ben een van die idioten die zelfs een geschreven post de volgend edag nog langer maakt
lol

Gepost door: lord cms | 04-07-06

Inderdaad Kort en bondig. Zo heb ik het ook liefst. Is de tekst me te lang dan ga ik al vlug afhaken. Of dan ga ik diagonaal lezen. Lange teksten lees ik in een boek, veel gezelliger dan op het scherm. Ik heb er een hekel aan als ik moet gaan scrollen. Mijn ogen scrollen dan ook alle kanten op en ja...vind het niet aangenaam. grtjs ;-)

Gepost door: tien* | 04-07-06

lang/kort als het de moeite is, word het gelezen langs deze kant, liefs
see u

Gepost door: Kay | 04-07-06

*** Ik heb dat ook wel, ja,
ik pen iets neer en ga daar af en toe in snijden -
onder het mom van less is more, jawel...
Op sommige blogjes begin ik niet aan een lange tekst,
maar hier leest het altijd vlot,
dus geen probleem voro mij, hoor!

Gepost door: lavender faery | 04-07-06

kort en, krachtig: zo heb ik het liefst. Langere teksten begin ik soms te lezen, maar al na een paar regels haak ik af als het mij niet echt kan boeien.
De lengte van een tekst zegt vaak iets over het "afgewerkt" zijn ervan: hoe langer de tekst, hoe minder er waarschijnlijk in geknipt is. Zoals je struiken moet snoeien, moet je ook een tekst "snoeien". Maar je blog boeit me wel - anders kwam ik hier niet geregeld !
warme groetjes en voorlopig geen regen hier aan de kust.

Gepost door: ivan | 04-07-06

:-) fijn weekend

Gepost door: Ourlipsaresealed | 07-07-06

De commentaren zijn gesloten.