30-06-06

Snail Sammie

Ik ben fan van Sammie. Sammie, de slang. Uit Sesamstraat, remember ? Die zingt van : Ik ben Sssssammie de sssslang en ik ssssisssss wel voor ssssesssss. Nee ? Ok, ok ... Ik herinner mij dat van toen mijn broer naar Sesamstraat keek. Maar ik herinner mij wel meer dingen die ik mij bij nader inzien beter niet zou herinneren . Het is een liedje dat zelfs nog geregeld mijn reeds beschadigd hoofd teistert.

Maar daar gaat het hier niet over. Neen, het gaat over Snail Sammie ! Who the hell is that ?? Awel, een moedige slak, die als het ware uit het niets op een mooie zonnige dag in mijn territorium  verscheen en daar twéé volle etmalen bleef zitten, zonder bougeren. Staring me in the face !! Da's durven . Dus na eerst op mijn ladder te zijn gekropen om Snail Sammie in close-up te bekijken, vervolgens te fotograferen (ge gaat dat niet geloven maar dat beestje zat 2m boven de grond, pàl boven mijn clematis en ik was van plan hem daar weg te halen omdat een vriendin mij verteld had dat Sammie volgens haar mijn clematis zou opvreten, wat ik uiteraard niet kon laten gebeuren).

Waar was ik ? Aja, op mijn ladder. Na die close-up en na het telefoontje van die vriendin, die mij ervan overtuigd had dat Sammie wel dood zou zijn aangezien hij al zeker 48u geen vin verroerd had, besloot ik hem op te pakken. (Stel u voor : Snail Sammie als onderwerp van een telefoonconversatie ! Spannend !) Krak, deed Sammie. Oei, echt dood, dacht ik. Niet dus, want Sammie kwam nét niet sissend naar buiten. Heb hem dan maar op een bordje gezet, onder de kraan (om hem anti-opdroog te geven, water dus). Olala zeg, vief zenne da klein beestje  ! Het kwam in aanvalshouding recht jong, bijna een cobra !

En ik dacht : gij wilt een show-ke geven ? Awel doe gij maar ! Ik zal er een paar fotokes van maken ! Dus plantte ik Sammie op mijn fietszadel, op een strategische plaats op mijne koer, met nen egaal gelen achtergrond.
En het resultaat van deze fotoshoot ? Die zet ik als ik straks wat tijd vind op mijn fotoblog. (update : foto's staan online !)

Epiloog : Sammie heb ik terug uitgezet, hij is tijdens een fikse plensbui opgestapt en uit mijn koer en uit mijn zicht verdwenen . Het ga hem goed !

10:33 Gepost door Wilde Bloem | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

29-06-06

Nuttig ge-blog

Waar dit geschrijf al goed voor is ! Nog geen maand geleden ben ik dit blogske gestart, vertelde wat over links en rechts gefotografeer. Wat dan van geregelde bezoekers -nooit gedacht die te vinden!- de vraag ontlokte om toch wel wat te zien te krijgen van al dat gefotografeer. Nóg een blogske begonnen dus maar he. Beginnen is niks, maar daar toch enige continuïteit in krijgen (om het met een Groot Woord te zeggen)... Dàt is wat anders ! Want als ik iets begin, dan wil het goed doen, dus ge-re-geld een en ander online zetten . Liefst ook nog wat ge-struc-tu-reerd niewaar, 't is te zeggen : niet kriskras door elkaar online zetten van klaprozen, Opaal-kust, polders, nog bloemekes, bijtjes en godweet wat er allemaal aan mijn lens voorbijfladdert . Néén : serietje netjes afwerken, dàn pas andere fotookes. Pffff, dat is de voorbije dagen dus best zweten geweest, maarrrrrrrrrr, ik ben er wel blij mee, nu zijn die foto's van de Opaal-kust die ondertussen toch al dikke 3 weken geleden genomen zijn ook ein-de-lijk kritisch bekeken, geselecteerd, gecropt, bewerkt, en de laatste staan sinds deze middagn online ! Dus merci blog ! Haha, nu heb ik nog wel een paar reeksen waar hetzelfde arbeidsintensieve proces mij wacht, maar stap voor stap he ! Het fotoblog ontpopt zich als het ware als een motivatie om àf te werken ! Zeer binnenkort te bloggen foto's : Sammy de Slak (morgen!), klaprozenveld bij valavond... Als ik tijd vind he. Nieuwe foto's maken is echt geen probleem, als ik buitenstap heb ik 90% mijn fototoestel bij de hand, ook als ik ga werken... Op het juiste moment afdrukken is dan wel weer wat anders natuurlijk, meestal ben je dan net te laat... Maar het overkomt mij geregeld dat ik in alle vroegte, onderweg naar het werk, mijn karreke aan de kant van de weg parkeer omdat ik wéér iets zie dat de moeite is. Knip en het zit in het doosje. Het is zelfs al gebeurd dat is daardoor simpelweg te laat arriveer... Verzin dan maar eens een excuus

21:53 Gepost door Wilde Bloem | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

24-06-06

Mijn koppeke

Mijn koppeke zit vol. Eivol met ideetjes over ditjes en datjes om hier te schrijven. Maar mijn agenda zit ook vol. Eivol met things to do . Over een uurtje komt Bezoek. Bezoek om voor te koken, Bezoek om nog wat last-minute inkopen te doen. Die moet ik nu als de bliksem doen. 

Deze morgen dus weinig tijd. En de tijd die ik had is op : gebruikt om op mijn fotoblogske een paar prentjes te posten van twee weken geleden, ons dagje Opaalkust. I hope you don't mind. Tot later !

 

10:13 Gepost door Wilde Bloem | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |