30-06-06

Snail Sammie

Ik ben fan van Sammie. Sammie, de slang. Uit Sesamstraat, remember ? Die zingt van : Ik ben Sssssammie de sssslang en ik ssssisssss wel voor ssssesssss. Nee ? Ok, ok ... Ik herinner mij dat van toen mijn broer naar Sesamstraat keek. Maar ik herinner mij wel meer dingen die ik mij bij nader inzien beter niet zou herinneren . Het is een liedje dat zelfs nog geregeld mijn reeds beschadigd hoofd teistert.

Maar daar gaat het hier niet over. Neen, het gaat over Snail Sammie ! Who the hell is that ?? Awel, een moedige slak, die als het ware uit het niets op een mooie zonnige dag in mijn territorium  verscheen en daar twéé volle etmalen bleef zitten, zonder bougeren. Staring me in the face !! Da's durven . Dus na eerst op mijn ladder te zijn gekropen om Snail Sammie in close-up te bekijken, vervolgens te fotograferen (ge gaat dat niet geloven maar dat beestje zat 2m boven de grond, pàl boven mijn clematis en ik was van plan hem daar weg te halen omdat een vriendin mij verteld had dat Sammie volgens haar mijn clematis zou opvreten, wat ik uiteraard niet kon laten gebeuren).

Waar was ik ? Aja, op mijn ladder. Na die close-up en na het telefoontje van die vriendin, die mij ervan overtuigd had dat Sammie wel dood zou zijn aangezien hij al zeker 48u geen vin verroerd had, besloot ik hem op te pakken. (Stel u voor : Snail Sammie als onderwerp van een telefoonconversatie ! Spannend !) Krak, deed Sammie. Oei, echt dood, dacht ik. Niet dus, want Sammie kwam nét niet sissend naar buiten. Heb hem dan maar op een bordje gezet, onder de kraan (om hem anti-opdroog te geven, water dus). Olala zeg, vief zenne da klein beestje  ! Het kwam in aanvalshouding recht jong, bijna een cobra !

En ik dacht : gij wilt een show-ke geven ? Awel doe gij maar ! Ik zal er een paar fotokes van maken ! Dus plantte ik Sammie op mijn fietszadel, op een strategische plaats op mijne koer, met nen egaal gelen achtergrond.
En het resultaat van deze fotoshoot ? Die zet ik als ik straks wat tijd vind op mijn fotoblog. (update : foto's staan online !)

Epiloog : Sammie heb ik terug uitgezet, hij is tijdens een fikse plensbui opgestapt en uit mijn koer en uit mijn zicht verdwenen . Het ga hem goed !

10:33 Gepost door Wilde Bloem | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

cobras? rare dingen? en Kay die komt stralen, hehe liefs

Gepost door: Kay | 30-06-06

:-) een snail is een slak
een snake is een slang

jaja ik ben een betweter hoor!

Gepost door: lrod cms | 30-06-06

shit sorry ge weet dat dus ik lees niet goed en veel te rap blijbkaar :s
vrijdagnamiddag hé
have a good weekend

Gepost door: lord cms | 30-06-06

<<<< laat je het weten Ann?
groetjes

Gepost door: scottie | 30-06-06

foto... hallo, jij vroeg waar die foto was genomen om eens wandeling te doen - wel 'tis in nieuwpoort - langs de jachthaven - en inderdaad 'is daar mooi wandelen en rustig genieten, maar dan liefst niet in het seizoen of het weekend....
Ik wens jou nog een heel fijn weekend!
lieve groeten!

Gepost door: suikerbossie | 01-07-06

De commentaren zijn gesloten.