02-06-06

Wilde Bloemen ? That's me !

Ik bedacht net dat het logisch zou zijn als ik toch ergens in het begin van deze blog enige verklaring bij de naam Wilde Bloemen zou geven, omdat het toch wel wat over mij zegt. Bij deze dus.

 

Ergens in 1998-1999 ging ook bij mij het internet-licht aan , ik wou een e-mail adres ! Maar wat bleek ? Er was meer dan één koe die Blaar heet, m.a.w. ik was letterlijk Ann Familienaam29. En dat zag een uniek exemplaar als ik niet zitten, ha nee, ik ben immers net dàt : uniek  (voor de duidelijkheid : dat vind ik van iedereen - vooraleer men gaat denken : alwéér zo een zelfgenoegzame trien ).

Dan maar op zoek naar een andere naam he, maar eentje waar ik mij bij thuis voel, met enige connectie met Ann.

Muziek ! Dat was het eerste waar ik aan dacht, want muziek is mijn leven !! Jaren ervoor zat ik in een serieuze dip, zag het alemaal niet meer zitten, u weet wel.... In die periode hoorde ik voor ’t eerst Koud in mijn hart op de radio. Zo één keer om de vijf jaar overkomt het mij dat ik bij het horen van een nummer denk : waw, who the hell is that ?!?  Zo een moment dus. Uit nieuwsgierigheid naar een concert gaan kijken. Weer waw. Wat een stem ! De teksten bleken ook enige inhoud te hebben. Tiens, mij tot dan onvermoed in Nederlandstalige muziek. Een ontdekking, een begin. Nog beter : een keerpunt. Ten goede wel te verstaan. Cd-ke kopen, nog een concertje boeken van die fameuze Wilde Bloemen-Tour, veel luisteren. Troost, herkenning. Op korte tijd nogal wat van de Boeijen backcatalogue gekocht. Ik vind zelf dat het onnozel klinkt, maar die muziek heeft mij er toen zo doorgetrokken, steun gegeven, heb er nieuwe mensen door leren kennen, sommigen behoren nu – toch bijna 15 jaar later – tot mijn nauwere vriendenkring. Fan-tas-tische tijden meegemaakt, allemaal dankzij de “ontdekking” van een stoem cd-ke... U raadt het al : dat cd-ke heet Wilde Bloemen.

 

Boeijen zelf had met die titel ook meer dan letterlijk wilde bloemen in gedachten, hij had het over de werkwoordvorm van een verbastering uit het Engels : hij “wilde ‘bloomen’”, bloeien dus, zich goed/beter voelen en opbloeien. En dat is net wat ik ook wou.  Ah, dit klinkt allemaal zo zwaarmoedig, terwijl het eigenlijk positief was en is. Ik kijk er met plezier op terug. En what doesn’t kill you makes you stronger, toch ?

Wilde bloemekes zijn ook simpelweg heel mooi om zien, niet dat ik zo mooi om zien ben, ik ben maar gewoon, maar nogal wat mensen die mij goed kennen zeggen mij dat Wilde Bloemen een zeer passende naam is, passend bij Ann en haar karakter. En wie ben ik dan om daar nog iets aan toe te voegen ?  

Zo, dat is dan ook weer uitgeklaard. Als je je herkent in ‘muziek als medicijn’ en wilt erover vertellen, hou je dan vooral niet in.

12:46 Gepost door Wilde Bloem | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

*** Schitterende stem heeft die man, hé....
Ik ben al fan sinds jaren (nog van de Frank Boeijen groep-periode).

En muziek als 'therapie', ja, hoor - voor soms onverklaarbare redenen.....

Gepost door: lavender faery | 02-06-06

De commentaren zijn gesloten.